Inschrijving voor deelname aan een workshop is niet iets om onbedacht te doen: er zijn immers kosten aan verbonden en het kost een tijdsinvestering. Dat geldt voor de deelnemers net zoveel als voor Zijdenbloem. Daarom wil ik graag een aanscherping van de aanmelding doorvoeren.
Zodra de deelnemer zich aanmeldt voor deelname aan een workshop krijgt hij vooraf een factuur toegezonden. De kosten van de workshop kan hij desgewenst in twee termijnen voldoen. Na ontvangst van de betaling is deelname gegarandeerd.
Annulering van de deelname is mogelijk tot een maand voor de datum waarop de workshop zal plaatsvinden. Er zal dan een annuleringsvergoeding van 50% van de kosten in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen een maand voor de datum van de workshop zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht. De reden hiervoor is dat Zijdenbloem inkopen doet en voorbereidingen treft voor de workshop waaraan materiaalkosten en kosten voor tijdsinvestering zijn verbonden.

 

 

Bloementak met chrysant, dahlia, scabiosa en cosmea

 

NL
Waar: IJsselstein (of Naarden) (21 en 22 maart 2020 om 11.00-18.00 uur)
5. Duur: 7-8 uur (2 dagen)
Prijs : 250 euro exclusief BTW

Er zijn nog twee plaatsen vrij!
Voor wie?
Iedereen kan de workshop volgen; voor beginner zal de workshop iets intensiever zijn, omdat we een grotere compositie maken.

Workshop in twee dagdelen;
Technische vaardigheden zijn verwerking van zijde/zijdefluweel, leer, abaca silk en geboetseerde details;
Bloementak met een chrysant, dahlia, scabiosa en cosmea.
Technische aspecten
In deze compositie zijn vier verschillende materialen gecombineerd en verwerkt in vier bloemen. Elk materiaal speelt zijn eigen karakteristieke rol in de samenstelling; de toepassing is zo subtiel dat de materialen nauwelijks van elkaar zijn te onderscheiden. In een evenwichtig samengestelde bloementak wordt gelet op de afmeting van de bloemen en de onderlinge verhoudingen.
Wij maken een bloementak van ongeveer zestig centimeter lang, die kan worden gedragen als fascinator, of als versiering op een hoed of kledingstuk. Daarnaast maken we deze bloemen in dezelfde stijl maar dan veel kleiner om te gebruiken als decoratie op een notitieblok of telefoonhoesje (desgewenst).
Tijdens deze workshop hebben we geen tijd om een hoedje te maken, maar elke cursist krijgt een lapje van 35X35 cm in de gewenste kleur om thuis een hoedje (of damestasje) te maken.
Speciale aandacht is er voor de verwerking van zijdefluweel, omdat het aanbrengen van volume in dit materiaal technische vaardigheid vereist. Het behoud van het fluwelige oppervlak en de zijdeglans staan hierbij voorop.
Zoals u ziet: een vol programma, want de ervaring heeft mij geleerd dat mensen enthousiast zijn om in een workshop zo veel mogelijk technieken te leren.
Uitvoering
Wij maken een compositie van bloemen in een zelf gekozen kleur; het kleurengamma van het zijdefluweel en andere zijde is heel rijk. Met de gekozen de kleur als uitgangspunt zullen we bijpassende kleuren zo nodig bijverven.
De bloementak (ca. 60 cm) bestaat uit twee grote, volle bloemen (diameter 12-18 cm) en vijf kleinere bloemen. Ze zijn uit drie verschillende materialen samengesteld .
Het notitieboekje dat wij maken tijdens workshop gaan we bekleden met zijdefluweel en decoreren met minibloemetjes. De techniek van het bekleden van een glad oppervlak is eenvoudig, maar de kneep zit hem in het onaangetast laten van de glanzende, fluwelige structuur van de zijde.
Kostenplaatje
Bij de prijs inbegrepen zijn: Klopt deze informatie?
de materialen;
het fluwelen lapje voor het maken van een hoedje of tasje;
het notitieblokje;
een lichte lunch en koffie/thee met iets wat lekkers is inclusief in de workshop.

EN
Сhrysanthemum – dahlia composition with accessories

VENUE: IJsselstein, Netherlands
DATE: Saturday 21 and Sunday 22 March 2020,
TIME: 11 a.m. – 6 p.m.
Costs of the workshop 302.00 euro incl. VAT
NUMBER OF ARRENDEES: 4–5

Four techniques in one 2-day workshop! We will be working in silk, leather, silk abaca and modelling techniques. Very exciting workshop with four flowers! We’ll make two big flowers: chrysanthemum and dahlia, and two smaller ones: cosmea and scabiosa.
The composition was purposely designed to ensure that in one process, the attendee learns as many techniques and different colors as possible.
The composition itself is 60 cm and it can be a self-sufficient fascinator, also it can serve as a decoration on a hat, dress / clothing.
Each participant will also get a real piece of velvet of the desired colour 35 cm by 35 cm and will be able to create their own small hat or decorate their handbag at home. We’ll also decorate a little notebook. There will be a detailed story about velvet and how to glue it on the surface without damaging the soft structure.
What we will make during this workshop:
1. A beautiful huge branch of 60 cm with two large flowers on the average 18 cm and a couple of small ones. (Look at the photo)
2. All materials are included + a book.
3. A piece of real silk velvet (35 cm x 35cm) is given in addition.
4. A light lunch (coffee/tea and smth delicious) is included.
For those of you who are new to my workshop, it will be even more intense for beginners. I’d love to see you at my workshop. You can sign up via email.
Registration via e-mail. lana@zijdenbloem.nl

 

 

Het geheim van Rosa Evelyn

Voor beginners en gevorderden!Waar: Naarden (18 april 2020 om 11.00-19.00)
Eris nog een plaats vrij!

Britse rozenkwekers zijn erin geslaagd om de bloemvorm, kleur, geur van historische Engelse rozen te combineren met eigenschappen van moderne rozen als gezondheid en doorbloeien. Rosa Evelyn is hiervan een voorbeeld: de Evelyn roos is een komvormige, sterk geurende, volle bloem die in oude luister bloeit in moderne tuinen.
Mijn uitdaging ligt altijd in de combinatie van de vormgeving van de bloem met de eigenschappen van de te gebruiken materialen. Soms schrik ik van de hoeveelheid blaadjes die je moet voorbereiden om een volle bloem te maken. De Evelyn roos bestaat uit maar liefst honderdtwintig tot honderdveertig blaadjes! Doelmatig materiaalgebruik is dan ook het toverwoord waarmee Zijdenbloem de vervaardiging van zo’n gecompliceerde bloem bezweert. Het geheim om in een korte tijd een mooie, volle bloem te maken ga ik niet verklappen, maar wel dat we in een dagvullende workshop een Evelyn roos, een babyroos.
Tijdens deze workshop wordt het geheim onthuld!
De deelnemers, beginners en gevorderden zijn welkom, maken in zeven tot acht uur tijd een compositie met een Evelyn roos, een babyroos.
Hoe pakt Zijdenbloem dit aan:
1. stap voor stap leg ik uit hoe de Evelyn roos gemaakt kan worden met een minimaal aantal blaadjes om prachtig resultaat te krijgen;
2. de cursist gaat zelf het materiaal voor de bloemen verven, zodat hij de verftechniek goed onder knie krijgt;
3. het stijven van de stoffen wordt in theorie uitgelegd;
4. iedereen krijgt de patronen van de bloem mee naar huis en natuurlijk de zelfgemaakte bloemen.
5. Duur: 7-8 uur
Prijs : 105 euro exclusief BTW
Cursisten wordt gevraagd de volgende attributen mee te nemen naar de les:
– schort,
– kniptangetje,
– schaar,
– papier;
– pen;
– 10 oude kranten;
– eigen pincetten (1 of 2).
Zijdenbloems workshops duren doorgaans een hele dag, van 11.00 uur tot 19.00 uur, maar kunnen soms ook uitlopen. De workshops zijn intensief en resultaatgericht.
De benodigde tijd is afhankelijk van de groepssamenstelling, hoe meer ervaring in de groep aanwezig is, des te hoger het werktempo ligt. Zijdenbloems streven is dat iedere deelnemer een zelfgemaakte bloem mee naar huis neemt, wat dus kan betekenen dat er iets meer tijd nodig is om de creatie af te ronden. Het is verstandig daarmee rekening te houden bij het maken van plannen voor de verdere avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop
Flos abstracta

Voor beginners en gevorderden!
Waar: Naarden ( ….. 2020 om 11.00-19.00)
Duur: 7-8 uur (1 dag)
Prijs : 125 euro exclusief BTW

Abstracties zijn vrije vormen; de flos abstracta is een vrije vorm met florale uitstraling. De vormentaal van de flos abstracta verleidt tot het combineren van de zachtheid en diepe kleuren van zijdenfluweel en fluweelzachte zijde. Bovendien, omdat het een interpretatie is van een bloem, kunnen allerlei toevoegingen worden gedaan, zoals kristalen, stenen, sieradenelementen, cantille, geboetseerde details enzovoort. Deze bloemachtige vorm van circa 25 cm gaan wij gezamenlijk maken.
Tijdens de workshop legt Zijdenbloem uit hoe een florale vorm van deze grote afmeting kan worden gemaakt; hoe duurzame fluweel bewerkt kan worden en toch zijn zijden structuur bewaart. Naast zijdenfluweel worden uiteraard ook zijde, chiffon en satijn toegepast. Hoewel de ‘bloem’ vrij groot is, is hij licht en tegelijkertijd niet arbeidsintensief om te maken.
De flos abstracta kan in diverse kleuren gemaakt worden; op de website zijdenbloem.nl kan de cursist zelf een kleur kiezen aan de hand van het kleurenpalet. In verband met de beschikbaarheid van materialen graag van te voren aangeven welke kleur gewenst is.
https://zijdenbloemwebshop.nl/nl/Materialen/zijden-fluweel
De praktijk
Tijdens de workshop leren de cursisten:
1. werken met fluweel en om alle eigenschappen van de zachtheid te bewaren en het maximale uit het prachtige materiaal te halen;
2. met een slimme technieken een groot volume te bereiken;
3. speciale onderdelen te boetseren;
4. een compositie te maken; (+/- 30 cm)
5. de flos abstracta in elkaar te zetten.
Alle cursisten nemen hun eigen decoratieve creatie mee naar huis.
Op basis van deze abstracte bloemvorm is het een interessante uitdaging om nog andere flores abstracta te ontwerpen en uit te voeren.

Flos abstracta
VENUE: Naarden, Netherlands
DATE: ….., 2020,
TIME: 11 a.m. – 7 p.m.
Costs of the workshop 125.00 euro excl. VAT
NUMBER OF ARRENDEES: 4-5

My addiction to free abstract forms can be seen in this work as well. The combination of silky softness, deep saturation of velvet and free floral forms inspire me. There are a lot of interesting details in this composition: canittele, Swarovski crystals, various moulded elements, jewellery details, etc.

In this workshop we will learn how to work with large shapes, prepare velvet and silk and give them the desired shape.
The colour of the flower can be chosen to your desire. (Choose on the website and let me know)
https://zijdenbloemwebshop.nl/nl/Materialen/zijden-fluweel
The flower is going to be quite large, but despite this light and not very difficult to make.

What we’ll learn:
1. Work with real velvet, preserve the softness of the material and get the most out of it.
2. Create large shapes.
3. Mould special parts.
4. Form material with Tools
5. Create compositions.
6. Compose the flower.
7. Each participant will take the +/-30 cm flower home.

A lot of knowledge and information and on the basis of this knowledge it will be easy to create your own personal work in an abstract composition in the future.

Voor beginners en gevorderden!Waar: Naarden ( 8 februari 2020 om 11.00-19.00)
5. Duur: 7-8 uur (1 dag)
Prijs : 125 euro exclusief BTW
Er zijn nog vier plaatsen vrij!
(Hier komt later meer informatie.)

 

 

Workshop: Fluweelzachte rozen
Voor beginners en gevorderden!

 

Waar: Naarden (…2020 om 11.00-19.00)

 

Deze workshop staat in het teken van zijden fluweel, een materiaal van hoogwaardige kwaliteit en met een luxueuze uitstraling. Wat niet iedereen weet is dat zijden fluweel zich niet zo gemakkelijk laat verwerken in zijden bloemen.
In deze workshop krijgt de deelnemer veel informatie over twee manieren waarop deze stof verwerkt kan worden, zodat deze zijn glanzende kant niet verliest en tegelijkertijd om stijf genoeg wordt gemaakt om volume te creëren. Met zijden fluweel als basis gecombineerd met chiffon, satijn, silk abaca, satijn en twee soorten gaas maken wij een chique, sfeervolle bloem.
Bovendien is het een uitdaging om met zijden fluweel grotere vlakken te creëren; deze techniek komt in deze workshop eveneens aan bod. En uiteraard gebruiken wij alleen natuurlijk zijdenfluweel.
Deze workshop valt iets duurder uit dan normaal, omdat we met het duurzame zijden fluweel werken; bij de prijs is het materiaal inbegrepen voor drie rozenknoppen en een grote roos ( +/- 17-19 cm), en fluwelen bladeren.
Samengevat omvat de workshop:
1. drie rozen knoppen, een grote bloem + bladeren
2. de compositie van de vier bloemen op een zijden oppervlak
3. grassprieten
Deze grote compositie kan gebruikt worden als een mooie versiering op een jurk of hoed, als fascinator.
Dagprogramma:
1. Het stijven van zijden fluweel in theorie en praktijk
2. verven op zijden stoffen
3. compositie ontwerpen
4. knippen en vormgeven van blaadjes en bladeren
5. samenstellen en monteren van de knoppen en bloem + compositie
Merk op dat bloem is rood is; de kleur(en) van de bladeren kan de deelnemer naar smaak kiezen, maar deze moet(en) in harmonie zijn met bloem.
– Duur: 7-8 uur
– Prijs : 125 euro exclusief BTW

Workshop
Golden Branch with Lush

 

 

Flower, Silk in Porcelain
VENUE: Naarden, Netherlands
DATE:

2020,
TIME: 11 a.m. – 6 p.m.
Costs of the workshop 290.00 euro incl. VAT
NUMBER OF ARRENDEES: 4-5
NL
Gouden rozentak met porselein en zijde
Waar:Naarden ( juni (?)……….. 2020 om 11.00-18.00 uur)

Deze rozenvaria op gouden tak wordt gemaakt in een tweedaagse workshop. De tak heeft een afmeting van +/- 60 cm, wat een behoorlijke lengte is voor een corsage. Bovendien komen er in de makelij van de rozen verschillende verrassende technieken aan bod, namelijk van zijde, abaca silk en porselein.
Zo’n intensieve workshop brengt je een schat aan kennis en vaardigheden in verband met de verwerking van de materialen. Het resultaat is ernaar, dat beloof ik je!
Na afloop van deze cursus neem je een zelfgemaakte, bloeiende tak met zijden en porseleinen rozen mee naar huis.
Interesse? Meld je dan snel aan, want de plaatsen zijn meestal beperkt.
EN
During this workshop we’ll master three techniques: silk, porcelain and silk abaca. Each technique requires special attention and approach. It is a complex rose with numerous petals, and the assembly isn’t easy. The porcelain technique is a special technique, far cry from silk processing. These different materials blend well, and complement each other.
After the workshop, each attendee will take home:
1. Two beautiful roses (size: 12–15 cm) + two buds
2. A sprig of jasmine
3. A twining sprig
4. Two branches of rose leaves (golden branch about 60 cm long)
5. And, of course, well-grounded knowledge and three different techniques
6. The patterns of flowers for this workshop
This really luxurious composition can be used as a decoration for hats, fascinators, as a dress accessory or just an elegant interior decoration. Interested? Any questions?
Contact me by email ( lana@zijdenbloem.nl) , I’ll reply within a day:
WHAT YOU NEED TO TAKE ALONG:
apron, tweezers (2), scissors, small wire cutters, 15 old newspapers, optional: flower making tool (220 V).
A light lunch (coffee/tea and a cake) included.
An attendee will be registered for the workshop upon payment. Minimum down payment: 50%.