Inschrijving voor deelname aan een workshop is niet iets om onbedacht te doen: er zijn immers kosten aan verbonden en het kost een tijdsinvestering. Dat geldt voor de deelnemers net zoveel als voor Zijdenbloem. Daarom wil ik graag een aanscherping van de aanmelding doorvoeren.
Zodra de deelnemer zich aanmeldt voor deelname aan een workshop krijgt hij vooraf een factuur toegezonden. De kosten van de workshop kan hij desgewenst in twee termijnen voldoen. Na ontvangst van de betaling is deelname gegarandeerd.
Annulering van de deelname is mogelijk tot een maand voor de datum waarop de workshop zal plaatsvinden. Er zal dan een annuleringsvergoeding van 50% van de kosten in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen een maand voor de datum van de workshop zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht. De reden hiervoor is dat Zijdenbloem inkopen doet en voorbereidingen treft voor de workshop waaraan materiaalkosten en kosten voor tijdsinvestering zijn verbonden.

Nieuwe tijden en nieuwe regels

 

Voor mijn nieuwe workshops heb ik een extra tafel opgesteld, zodat er voldoende ruimte is voor de cursisten om op veilige afstand van elkaar te zitten.
Mondkapjes en handontsmettingsmiddel zijn aanwezig .
Helaas kunnen alleen mensen die nu in Nederland verblijven zich inschrijven voor de workshops. Inschrijvingen van belangstellenden uit het buitenland kunnen niet in behandeling worden genomen.
Voor alle workshop die eerder gepland zijn, gaan wij andere datums prikken. Nadere informatie volgt via www.zijdenbloem.nl zodra de grenzen weer zijn geopend en er ten aanzien van het reizen meer versoepelingen zijn afgekondigd.

 

 

 

 

 

 

 

Workshop: Pioen en jasmijn.

NL

Voor beginners en gevorderden!
Waar: Naarden 24 juli 2021 om 11.00-19.00)

Er is nog slechts 1 plek beschkbaar. Wil jij die ? email me dan lana@zijdenbloem.nl

Deze compositie van een vederlichte pioenroos, een takje zijden jasmijn en een takje klimbloemetjes is het resultaat van de toepassing van verschillende technieken. Ik geloof in de kracht van diversiteit en variatie in structuren en materialen. In deze workshop leert de cursist om zijde, abaca silk en veren te bewerken.
Het verwerken van veren is niet te al te moeilijk, maar de techniek om zijde te verwerken, kent allerlei geheimen en trucjes. Uiteraard komen de verftechnieken aan de orde die nodig zijn om zijde en abaca silk te kleuren. Bovendien werken we met zelfgemaakte meeldraden, zodat we in deze workshop ook gaan boetseren.
Technische inhoud
-In deze workshop worden vier technieken gepresenteerd en aangeleerd, namelijk het bewerken met zijde, silk abaca en veren, en het boetseren van meeldraden;
– verftechnieken voor de verschillende soorten zijde, veren en klei;
– de cursist bepaalt zelf de kleur van de takjes;
– de cursist geeft na de aanmelding de gewenste kleur van de pioenroos door.
-Een pioen maken tussen 15-20 cm (van veren), een takje zijden jasmijn en een takje klimbloemetjes. (van zijde)
-Vormgeven van silk met verschillende hulpmiddelen
-Vormen bladeren met behulp van gereedschappen
-Alle blaadjes en onderdelen in een bloem zetten
-Het appreteren van de stof
Resultaat
Na afloop van de workshop neemt u een grote, bijna vederlicht compositie mee naar huis die bestaat uit een grote veren pioen, een takje jasmijn en een takje klimbloemetjes. De compositie doet het heel goed als versiering op een hoed of kledingstuk, of als fascinator. Uiteraard kan hij ook een mooie decoratie zijn in het interieur.
– Ik hanteer een grens van maximaal 4-5 deelnemers zodat ik ieder. voldoende aandacht kan geven.
– Inclusief lunch en koffie/thee met iets lekkers.
– Duur: 7-8 uur
– Prijs : 105 euro exclusief BTW

Cursisten wordt gevraagd de volgende attributen mee te nemen naar de les:
– schort,
– schaar,
– papier;
– pen;
– 10 oude kranten;
– eigen pincetten (1 of 2).

Doe jij mee? Zijdenbloem hoort graag van jou . ( lana@zijdenbloem.nl)

Zijdenbloems workshops duren doorgaans een hele dag, van 11.00 uur tot 19.00 uur, maar kunnen soms ook uitlopen. De workshops zijn intensief en resultaatgericht.
De benodigde tijd is afhankelijk van de groepssamenstelling, hoe meer ervaring in de groep aanwezig is, des te hoger het werktempo ligt. Zijdenbloems streven is dat iedere deelnemer een zelfgemaakte bloem mee naar huis neemt, wat dus kan betekenen dat er iets meer tijd nodig is om de creatie af te ronden. Het is verstandig daarmee rekening te houden bij het maken van plannen voor de verdere avond.

 

Vintage Rosa

Naarden

(4 september 2021 om 11.00-19.00)

Er zijn nog drie  plaatsen beschikbaar.

email me dan lana@zijdenbloem.nl

 Dit Vintage Rosa is gemaakt van diverse soorten zijde, zijden fluweel. Het heeft een elegante uitstraling wat altijd welkom is bij een passende hoed en kan gedragen worden als fascinator of corsage. In de workshop worden alleen luxe stoffen gebruikt van beste kwaliteit.
Dit chique, stralende roosje is efficiënt om te maken en het heeft volume. Hoe het gemaakt wordt leren jullie bij deze workshop.
Bij de workshop ‘combiroosje’ hoort ook een takje dat we tijdens de workshop kunnen afronden en waarmee we feestelijke compositie kunnen maken. De kleuren kunnen iets aangepast worden wat iedereen de kans geeft zijn eigen kleuren te mengen.

– Ik hanteer een grens van maximaal 4-5 deelnemers zodat ik ieder. voldoende aandacht kan geven.
– Inclusief lunch en koffie/thee met iets lekkers.

– Duur: 7-8 uur
– Prijs : 125  euro exclusief BTW

Resultaat: een bloem van ongeveer 17-18 cm diameter met een knop en acht blaadjes

Cursisten wordt gevraagd de volgende attributen mee te nemen naar de les:

– schort,
– kniptangetje,
– schaar,
– papier;
– pen;
– 10 oude kranten;

– eigen pincetten (1 of 2)

 

Bloementak met chrysant, dahlia, scabiosa en cosmea

 

NL
Waar: Naarden ( ….. februari 2021 om 11.00-18.00 uur)

Duur: 7-8 uur (2 dagen)
Prijs : 250 euro exclusief BTW

VOL!

Voor wie?
Iedereen kan de workshop volgen; voor beginner zal de workshop iets intensiever zijn, omdat we een grotere compositie maken.

Workshop in twee dagdelen;
Technische vaardigheden zijn verwerking van zijde/zijdefluweel, leer, abaca silk en geboetseerde details;
Bloementak met een chrysant, dahlia, scabiosa en cosmea.
Technische aspecten
In deze compositie zijn vier verschillende materialen gecombineerd en verwerkt in vier bloemen. Elk materiaal speelt zijn eigen karakteristieke rol in de samenstelling; de toepassing is zo subtiel dat de materialen nauwelijks van elkaar zijn te onderscheiden. In een evenwichtig samengestelde bloementak wordt gelet op de afmeting van de bloemen en de onderlinge verhoudingen.
Wij maken een bloementak van ongeveer zestig centimeter lang, die kan worden gedragen als fascinator, of als versiering op een hoed of kledingstuk. Daarnaast maken we deze bloemen in dezelfde stijl maar dan veel kleiner om te gebruiken als decoratie op een notitieblok of telefoonhoesje (desgewenst).
Tijdens deze workshop hebben we geen tijd om een hoedje te maken, maar elke cursist krijgt een lapje van 35X35 cm in de gewenste kleur om thuis een hoedje (of damestasje) te maken.
Speciale aandacht is er voor de verwerking van zijdefluweel, omdat het aanbrengen van volume in dit materiaal technische vaardigheid vereist. Het behoud van het fluwelige oppervlak en de zijdeglans staan hierbij voorop.
Zoals u ziet: een vol programma, want de ervaring heeft mij geleerd dat mensen enthousiast zijn om in een workshop zo veel mogelijk technieken te leren.

Uitvoering
Wij maken een compositie van bloemen in een zelf gekozen kleur; het kleurengamma van het zijdefluweel en andere zijde is heel rijk. Met de gekozen de kleur als uitgangspunt zullen we bijpassende kleuren zo nodig bijverven.
De bloementak (ca. 60 cm) bestaat uit twee grote, volle bloemen (diameter 12-18 cm) en vijf kleinere bloemen. Ze zijn uit drie verschillende materialen samengesteld .
Het notitieboekje dat wij maken tijdens workshop gaan we bekleden met zijdefluweel en decoreren met minibloemetjes. De techniek van het bekleden van een glad oppervlak is eenvoudig, maar de kneep zit hem in het onaangetast laten van de glanzende, fluwelige structuur van de zijde.
Kostenplaatje
Bij de prijs inbegrepen zijn: Klopt deze informatie?
de materialen;
het fluwelen lapje voor het maken van een hoedje of tasje;
het notitieblokje;
een lichte lunch en koffie/thee met iets wat lekkers is inclusief in de workshop.

EN
Сhrysanthemum – dahlia composition with accessories

VENUE: Naarden, Netherlands
DATE;…….  ,  2021,
TIME: 11 a.m. – 6 p.m.
Costs of the workshop 302.00 euro incl. VAT
NUMBER OF ARRENDEES: 4–5

Four techniques in one 2-day workshop! We will be working in silk, leather, silk abaca and modelling techniques. Very exciting workshop with four flowers! We’ll make two big flowers: chrysanthemum and dahlia, and two smaller ones: cosmea and scabiosa.
The composition was purposely designed to ensure that in one process, the attendee learns as many techniques and different colors as possible.
The composition itself is 60 cm and it can be a self-sufficient fascinator, also it can serve as a decoration on a hat, dress / clothing.
Each participant will also get a real piece of velvet of the desired colour 35 cm by 35 cm and will be able to create their own small hat or decorate their handbag at home. We’ll also decorate a little notebook. There will be a detailed story about velvet and how to glue it on the surface without damaging the soft structure.
What we will make during this workshop:
1. A beautiful huge branch of 60 cm with two large flowers on the average 18 cm and a couple of small ones. (Look at the photo)
2. All materials are included + a book.
3. A piece of real silk velvet (35 cm x 35cm) is given in addition.
4. A light lunch (coffee/tea and smth delicious) is included.
For those of you who are new to my workshop, it will be even more intense for beginners. I’d love to see you at my workshop. You can sign up via email.
Registration via e-mail. lana@zijdenbloem.nl

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Workshop: Pioen en jasmijn.

NL

Voor beginners en gevorderden!
Waar: Naarden ….. 2021 om 11.00-19.00)
VOL!!!

Deze compositie van een vederlichte pioenroos, een takje zijden jasmijn en een takje klimbloemetjes is het resultaat van de toepassing van verschillende technieken. Ik geloof in de kracht van diversiteit en variatie in structuren en materialen. In deze workshop leert de cursist om zijde, abaca silk en veren te bewerken.
Het verwerken van veren is niet te al te moeilijk, maar de techniek om zijde te verwerken, kent allerlei geheimen en trucjes. Uiteraard komen de verftechnieken aan de orde die nodig zijn om zijde en abaca silk te kleuren. Bovendien werken we met zelfgemaakte meeldraden, zodat we in deze workshop ook gaan boetseren.
Technische inhoud
-In deze workshop worden vier technieken gepresenteerd en aangeleerd, namelijk het bewerken met zijde, silk abaca en veren, en het boetseren van meeldraden;
– verftechnieken voor de verschillende soorten zijde, veren en klei;
– de cursist bepaalt zelf de kleur van de takjes;
– de cursist geeft na de aanmelding de gewenste kleur van de pioenroos door.
-Een pioen maken tussen 15-20 cm (van veren), een takje zijden jasmijn en een takje klimbloemetjes. (van zijde)
-Vormgeven van silk met verschillende hulpmiddelen
-Vormen bladeren met behulp van gereedschappen
-Alle blaadjes en onderdelen in een bloem zetten
-Het appreteren van de stof
Resultaat
Na afloop van de workshop neemt u een grote, bijna vederlicht compositie mee naar huis die bestaat uit een grote veren pioen, een takje jasmijn en een takje klimbloemetjes. De compositie doet het heel goed als versiering op een hoed of kledingstuk, of als fascinator. Uiteraard kan hij ook een mooie decoratie zijn in het interieur.
– Ik hanteer een grens van maximaal 4-5 deelnemers zodat ik ieder. voldoende aandacht kan geven.
– Inclusief lunch en koffie/thee met iets lekkers.
– Duur: 7-8 uur
– Prijs : 105 euro exclusief BTW

Cursisten wordt gevraagd de volgende attributen mee te nemen naar de les:
– schort,
– schaar,
– papier;
– pen;
– 10 oude kranten;
– eigen pincetten (1 of 2).

Zijdenbloems workshops duren doorgaans een hele dag, van 11.00 uur tot 19.00 uur, maar kunnen soms ook uitlopen. De workshops zijn intensief en resultaatgericht.
De benodigde tijd is afhankelijk van de groepssamenstelling, hoe meer ervaring in de groep aanwezig is, des te hoger het werktempo ligt. Zijdenbloems streven is dat iedere deelnemer een zelfgemaakte bloem mee naar huis neemt, wat dus kan betekenen dat er iets meer tijd nodig is om de creatie af te ronden. Het is verstandig daarmee rekening te houden bij het maken van plannen voor de verdere avond.

Bloementak met chrysant, dahlia, scabiosa en cosmea

 

NL
Waar: Naarden ( ….. februari 2021 om 11.00-18.00 uur)

Duur: 7-8 uur (2 dagen)
Prijs : 250 euro exclusief BTW

VOL!

Voor wie?
Iedereen kan de workshop volgen; voor beginner zal de workshop iets intensiever zijn, omdat we een grotere compositie maken.

Workshop in twee dagdelen;
Technische vaardigheden zijn verwerking van zijde/zijdefluweel, leer, abaca silk en geboetseerde details;
Bloementak met een chrysant, dahlia, scabiosa en cosmea.
Technische aspecten
In deze compositie zijn vier verschillende materialen gecombineerd en verwerkt in vier bloemen. Elk materiaal speelt zijn eigen karakteristieke rol in de samenstelling; de toepassing is zo subtiel dat de materialen nauwelijks van elkaar zijn te onderscheiden. In een evenwichtig samengestelde bloementak wordt gelet op de afmeting van de bloemen en de onderlinge verhoudingen.
Wij maken een bloementak van ongeveer zestig centimeter lang, die kan worden gedragen als fascinator, of als versiering op een hoed of kledingstuk. Daarnaast maken we deze bloemen in dezelfde stijl maar dan veel kleiner om te gebruiken als decoratie op een notitieblok of telefoonhoesje (desgewenst).
Tijdens deze workshop hebben we geen tijd om een hoedje te maken, maar elke cursist krijgt een lapje van 35X35 cm in de gewenste kleur om thuis een hoedje (of damestasje) te maken.
Speciale aandacht is er voor de verwerking van zijdefluweel, omdat het aanbrengen van volume in dit materiaal technische vaardigheid vereist. Het behoud van het fluwelige oppervlak en de zijdeglans staan hierbij voorop.
Zoals u ziet: een vol programma, want de ervaring heeft mij geleerd dat mensen enthousiast zijn om in een workshop zo veel mogelijk technieken te leren.

Uitvoering
Wij maken een compositie van bloemen in een zelf gekozen kleur; het kleurengamma van het zijdefluweel en andere zijde is heel rijk. Met de gekozen de kleur als uitgangspunt zullen we bijpassende kleuren zo nodig bijverven.
De bloementak (ca. 60 cm) bestaat uit twee grote, volle bloemen (diameter 12-18 cm) en vijf kleinere bloemen. Ze zijn uit drie verschillende materialen samengesteld .
Het notitieboekje dat wij maken tijdens workshop gaan we bekleden met zijdefluweel en decoreren met minibloemetjes. De techniek van het bekleden van een glad oppervlak is eenvoudig, maar de kneep zit hem in het onaangetast laten van de glanzende, fluwelige structuur van de zijde.
Kostenplaatje
Bij de prijs inbegrepen zijn: Klopt deze informatie?
de materialen;
het fluwelen lapje voor het maken van een hoedje of tasje;
het notitieblokje;
een lichte lunch en koffie/thee met iets wat lekkers is inclusief in de workshop.

EN
Сhrysanthemum – dahlia composition with accessories

VENUE: Naarden, Netherlands
DATE;…….  ,  2021,
TIME: 11 a.m. – 6 p.m.
Costs of the workshop 302.00 euro incl. VAT
NUMBER OF ARRENDEES: 4–5

Four techniques in one 2-day workshop! We will be working in silk, leather, silk abaca and modelling techniques. Very exciting workshop with four flowers! We’ll make two big flowers: chrysanthemum and dahlia, and two smaller ones: cosmea and scabiosa.
The composition was purposely designed to ensure that in one process, the attendee learns as many techniques and different colors as possible.
The composition itself is 60 cm and it can be a self-sufficient fascinator, also it can serve as a decoration on a hat, dress / clothing.
Each participant will also get a real piece of velvet of the desired colour 35 cm by 35 cm and will be able to create their own small hat or decorate their handbag at home. We’ll also decorate a little notebook. There will be a detailed story about velvet and how to glue it on the surface without damaging the soft structure.
What we will make during this workshop:
1. A beautiful huge branch of 60 cm with two large flowers on the average 18 cm and a couple of small ones. (Look at the photo)
2. All materials are included + a book.
3. A piece of real silk velvet (35 cm x 35cm) is given in addition.
4. A light lunch (coffee/tea and smth delicious) is included.
For those of you who are new to my workshop, it will be even more intense for beginners. I’d love to see you at my workshop. You can sign up via email.
Registration via e-mail. lana@zijdenbloem.nl

 

 

 

 

 

 

Workshop: Pioen en jasmijn.

NL

Voor beginners en gevorderden!
Waar: Naarden ….. 2021 om 11.00-19.00)
VOL!!!

Deze compositie van een vederlichte pioenroos, een takje zijden jasmijn en een takje klimbloemetjes is het resultaat van de toepassing van verschillende technieken. Ik geloof in de kracht van diversiteit en variatie in structuren en materialen. In deze workshop leert de cursist om zijde, abaca silk en veren te bewerken.
Het verwerken van veren is niet te al te moeilijk, maar de techniek om zijde te verwerken, kent allerlei geheimen en trucjes. Uiteraard komen de verftechnieken aan de orde die nodig zijn om zijde en abaca silk te kleuren. Bovendien werken we met zelfgemaakte meeldraden, zodat we in deze workshop ook gaan boetseren.
Technische inhoud
-In deze workshop worden vier technieken gepresenteerd en aangeleerd, namelijk het bewerken met zijde, silk abaca en veren, en het boetseren van meeldraden;
– verftechnieken voor de verschillende soorten zijde, veren en klei;
– de cursist bepaalt zelf de kleur van de takjes;
– de cursist geeft na de aanmelding de gewenste kleur van de pioenroos door.
-Een pioen maken tussen 15-20 cm (van veren), een takje zijden jasmijn en een takje klimbloemetjes. (van zijde)
-Vormgeven van silk met verschillende hulpmiddelen
-Vormen bladeren met behulp van gereedschappen
-Alle blaadjes en onderdelen in een bloem zetten
-Het appreteren van de stof
Resultaat
Na afloop van de workshop neemt u een grote, bijna vederlicht compositie mee naar huis die bestaat uit een grote veren pioen, een takje jasmijn en een takje klimbloemetjes. De compositie doet het heel goed als versiering op een hoed of kledingstuk, of als fascinator. Uiteraard kan hij ook een mooie decoratie zijn in het interieur.
– Ik hanteer een grens van maximaal 4-5 deelnemers zodat ik ieder. voldoende aandacht kan geven.
– Inclusief lunch en koffie/thee met iets lekkers.
– Duur: 7-8 uur
– Prijs : 105 euro exclusief BTW

Cursisten wordt gevraagd de volgende attributen mee te nemen naar de les:
– schort,
– schaar,
– papier;
– pen;
– 10 oude kranten;
– eigen pincetten (1 of 2).

Zijdenbloems workshops duren doorgaans een hele dag, van 11.00 uur tot 19.00 uur, maar kunnen soms ook uitlopen. De workshops zijn intensief en resultaatgericht.
De benodigde tijd is afhankelijk van de groepssamenstelling, hoe meer ervaring in de groep aanwezig is, des te hoger het werktempo ligt. Zijdenbloems streven is dat iedere deelnemer een zelfgemaakte bloem mee naar huis neemt, wat dus kan betekenen dat er iets meer tijd nodig is om de creatie af te ronden. Het is verstandig daarmee rekening te houden bij het maken van plannen voor de verdere avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop: Gouden anemoon in zachte zijde

NL
Voor beginners en gevorderden!
Waar: Naarden , 21 augustus 2021
Er zijn drie plekken beschikbaar. 
2021 om 11.00

 

Duur: 7-8 uur
Prijs : 125 euro exclusief BTW

De anemoon is de inspiratiebron van Zijdenbloems nieuwste ontwerp. De bloeiwijze van de anemoon kent talloze variëteiten in kleur en afmeting. Ook in Nederland is het een populaire bloem omdat zij goed gedijt in tuinen, bovendien komen sommige anemoonsoorten hier zelfs in het wild voor.
Om het nog spannender te maken: de wetenschappelijke geslachtsnaam Anemone gaat terug op de klassieke oudheid. De mooiste verklaring werd gegeven door de Romeinse letterkundige Plinius de Oudere die de naam verbond met het Griekse ‘anemos’ wat wind betekent. Anemona was een nimf aan het hof van Flora, de godin van de lente en de bloemen. Volgens de mythe zou haar man Zephyros, de god van de wind, op Anemona verliefd zijn geworden. Uit wraak veranderde de jaloerse godin de nimf in een bloem. De dromerige anemoon verborg voortaan haar geheimen in haar sprekende hart.

In deze workshop worden verschillende technische kneepjes uitgelegd in verband met de bewerking van zijde en synthetische stoffen. Daarbij gaat het om verftechnieken en manieren waarop je aan stoffen een vorm kunt geven. De anemoon bestaat voor ongeveer 70% uit zijden stoffen; daarna worden er ook details van bijpassende synthetische materialen toegevoegd. Niet alle synthetische stoffen kunnen uitvoerig worden bewerkt, maar we zullen mogelijkheden onderzoeken om volume te creëren.
Tenslotte wordt uitgelegd en gedemonstreerd hoe je sierlijke gouden accenten kunt aanbrengen met verf.

De basiskleur van de bloem is ter keuze van de deelnemer en deze kan vooraf worden opgegeven.

Wat gaan we leren:

  1. verven op stof;
  2. het bewerken van stof met verschillende messen en ballen;
    – het stijven van zijde – dit is een theoretisch onderdeel
  3. toevoegen van kleine accenten met behulp van verf of andere materialen, zoals kraaltjes;
  4. ontwerpen van een compositie en deze uiteindelijk samenstellen;
  5. hanteren van gereedschappen om blaadjes een vorm te geven, die meewerken in de compositie;
  6. spelen met de structuur van verschillende stoffen en andere materialen.

 

Resultaat: een bloem van ongeveer 16-18 cm diameter met een knop en zeven blaadjes

 

Als bekroning van en beloning na het volgen van deze intensive workshop neemt iedereen zijn eigen zelf geverfde anemoon naar huis!

Cursisten wordt gevraagd de volgende attributen mee te nemen naar de les:

– schort,
– kniptangetje,
– schaar,
– papier;
– pen;
– 10 oude kranten;
– eigen pincetten (1 of 2).

Doe jij mee? Zijdenbloem hoort graag van jou . ( lana@zijdenbloem.nl)

EN

VENUE: Naarden, Netherlands
DATE: November 27  2020,
TIME: 11 a.m. – 7 p.m.
Costs of the workshop 130.00 euro exl.VAT
NUMBER OF ARRENDEES: 4–5

My interpretation of Anemone. My affection for gold decoration in my works is explained by my origin from Asia. You have to face it, and the roots take the toll.-) It’s a festive version with different materials and a mixture of textures and colours that I adore. The flower is composed of different types of silk and tulle, which piquantly emphasizes lightness. 

 

Workshop: Fluweelzachte rozen

Waar: Naarden ( ………… 2021 om 11.00-19.00 uur)
Duur: 7-8 uur

Voor beginners en gevorderden!

Er zijn nog twee plaatsen vrij!

Prijs: 125 euro excl. BTW

Deze workshop staat in het teken van zijden fluweel, een materiaal van hoogwaardige kwaliteit en met een luxueuze uitstraling. Wat niet iedereen weet is dat zijden fluweel zich niet zo gemakkelijk laat verwerken in zijden bloemen.
In deze workshop krijgt de deelnemer veel informatie over twee manieren waarop deze stof verwerkt kan worden, zodat deze zijn glanzende kant niet verliest en tegelijkertijd om stijf genoeg wordt gemaakt om volume te creëren. Met zijden fluweel als basis gecombineerd met chiffon, satijn, silk abaca, satijn en twee soorten gaas maken wij een chique, sfeervolle bloem.
Bovendien is het een uitdaging om met zijden fluweel grotere vlakken te creëren; deze techniek komt in deze workshop eveneens aan bod. En uiteraard gebruiken wij alleen natuurlijk zijdenfluweel.
Deze workshop valt iets duurder uit dan normaal, omdat we met het duurzame zijden fluweel werken; bij de prijs is het materiaal inbegrepen voor drie rozenknoppen en een grote roos ( +/- 17-19 cm), en fluwelen bladeren.
Samengevat omvat de workshop:
1. drie rozen knoppen, een grote bloem + bladeren
2. de compositie van de vier bloemen op een zijden oppervlak
3. grassprieten
Deze grote compositie kan gebruikt worden als een mooie versiering op een jurk of hoed, als fascinator.
Dagprogramma:
1. Het stijven van zijden fluweel in theorie en praktijk
2. verven op zijden stoffen
3. compositie ontwerpen
4. knippen en vormgeven van blaadjes en bladeren
5. samenstellen en monteren van de knoppen en bloem + compositie
Merk op dat bloem is rood is; de kleur(en) van de bladeren kan de deelnemer naar smaak kiezen, maar deze moet(en) in harmonie zijn met bloem.
– Duur: 7-8 uur
– Prijs : 125 euro exclusief BTW

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop
Flos abstracta

Voor beginners en gevorderden!
Waar: Naarden ( ….. 2021 om 11.00-19.00)
Duur: 7-8 uur (1 dag)
Prijs : 125 euro exclusief BTW

Abstracties zijn vrije vormen; de flos abstracta is een vrije vorm met florale uitstraling. De vormentaal van de flos abstracta verleidt tot het combineren van de zachtheid en diepe kleuren van zijdenfluweel en fluweelzachte zijde. Bovendien, omdat het een interpretatie is van een bloem, kunnen allerlei toevoegingen worden gedaan, zoals kristalen, stenen, sieradenelementen, cantille, geboetseerde details enzovoort. Deze bloemachtige vorm van circa 25 cm gaan wij gezamenlijk maken.
Tijdens de workshop legt Zijdenbloem uit hoe een florale vorm van deze grote afmeting kan worden gemaakt; hoe duurzame fluweel bewerkt kan worden en toch zijn zijden structuur bewaart. Naast zijdenfluweel worden uiteraard ook zijde, chiffon en satijn toegepast. Hoewel de ‘bloem’ vrij groot is, is hij licht en tegelijkertijd niet arbeidsintensief om te maken.
De flos abstracta kan in diverse kleuren gemaakt worden; op de website zijdenbloem.nl kan de cursist zelf een kleur kiezen aan de hand van het kleurenpalet. In verband met de beschikbaarheid van materialen graag van te voren aangeven welke kleur gewenst is.
https://zijdenbloemwebshop.nl/nl/Materialen/zijden-fluweel
De praktijk
Tijdens de workshop leren de cursisten:
1. werken met fluweel en om alle eigenschappen van de zachtheid te bewaren en het maximale uit het prachtige materiaal te halen;
2. met een slimme technieken een groot volume te bereiken;
3. speciale onderdelen te boetseren;
4. een compositie te maken; (+/- 30 cm)
5. de flos abstracta in elkaar te zetten.
Alle cursisten nemen hun eigen decoratieve creatie mee naar huis.
Op basis van deze abstracte bloemvorm is het een interessante uitdaging om nog andere flores abstracta te ontwerpen en uit te voeren.

Flos abstracta
VENUE: Naarden, Netherlands
DATE: ….., 2020,
TIME: 11 a.m. – 7 p.m.
Costs of the workshop 125.00 euro excl. VAT
NUMBER OF ARRENDEES: 4-5

My addiction to free abstract forms can be seen in this work as well. The combination of silky softness, deep saturation of velvet and free floral forms inspire me. There are a lot of interesting details in this composition: canittele, Swarovski crystals, various moulded elements, jewellery details, etc.

In this workshop we will learn how to work with large shapes, prepare velvet and silk and give them the desired shape.
The colour of the flower can be chosen to your desire. (Choose on the website and let me know)
https://zijdenbloemwebshop.nl/nl/Materialen/zijden-fluweel
The flower is going to be quite large, but despite this light and not very difficult to make.

What we’ll learn:
1. Work with real velvet, preserve the softness of the material and get the most out of it.
2. Create large shapes.
3. Mould special parts.
4. Form material with Tools
5. Create compositions.
6. Compose the flower.
7. Each participant will take the +/-30 cm flower home.

A lot of knowledge and information and on the basis of this knowledge it will be easy to create your own personal work in an abstract composition in the future.

Voor beginners en gevorderden!Waar: Naarden ( 8 februari 2020 om 11.00-19.00)
5. Duur: 7-8 uur (1 dag)
Prijs : 125 euro exclusief BTW
Er zijn nog vier plaatsen vrij!
(Hier komt later meer informatie.)

 

 

 

 

 

Workshop
Golden Branch with Lush

 

 

EN

Flower, Silk in Porcelain
VENUE: Naarden, Netherlands
DATE:     2021 

TIME: 11 a.m. – 6 p.m.
Costs of the workshop 290.00 euro incl. VAT
NUMBER OF ARRENDEES: 4-5
NL
Gouden rozentak met porselein en zijde
Waar:Naarden (  (?)……….. 2020 om 11.00-18.00 uur)

Deze rozenvaria op gouden tak wordt gemaakt in een tweedaagse workshop. De tak heeft een afmeting van +/- 60 cm, wat een behoorlijke lengte is voor een corsage. Bovendien komen er in de makelij van de rozen verschillende verrassende technieken aan bod, namelijk van zijde, abaca silk en porselein.
Zo’n intensieve workshop brengt je een schat aan kennis en vaardigheden in verband met de verwerking van de materialen. Het resultaat is ernaar, dat beloof ik je!
Na afloop van deze cursus neem je een zelfgemaakte, bloeiende tak met zijden en porseleinen rozen mee naar huis.
Interesse? Meld je dan snel aan, want de plaatsen zijn meestal beperkt.
EN
During this workshop we’ll master three techniques: silk, porcelain and silk abaca. Each technique requires special attention and approach. It is a complex rose with numerous petals, and the assembly isn’t easy. The porcelain technique is a special technique, far cry from silk processing. These different materials blend well, and complement each other.
After the workshop, each attendee will take home:
1. Two beautiful roses (size: 12–15 cm) + two buds
2. A sprig of jasmine
3. A twining sprig
4. Two branches of rose leaves (golden branch about 60 cm long)
5. And, of course, well-grounded knowledge and three different techniques
6. The patterns of flowers for this workshop
This really luxurious composition can be used as a decoration for hats, fascinators, as a dress accessory or just an elegant interior decoration. Interested? Any questions?
Contact me by email ( lana@zijdenbloem.nl) , I’ll reply within a day:
WHAT YOU NEED TO TAKE ALONG:
apron, tweezers (2), scissors, small wire cutters, 15 old newspapers, optional: flower making tool (220 V).
A light lunch (coffee/tea and a cake) included.
An attendee will be registered for the workshop upon payment. Minimum down payment: 50%.

 

NL

Gouden rozentak met porselein en zijde

 

Waar: Naarden ( ………2021 om 11.00-18.00 uur)

Duur: 7-8 uur (2 dagen)
Prijs : 290 euro inc. BTW

Er is nog een  plaats vrij!
Voor wie?

Iedereen kan de workshop volgen; voor beginner zal de workshop iets intensiever zijn, omdat we een grotere compositie maken.

Deze rozenvaria op gouden tak wordt gemaakt in een tweedaagse workshop. De tak heeft een afmeting van 50 cm, wat een behoorlijke lengte is voor een corsage. Bovendien komen er in de makelij van de rozen verschillende verrassende technieken aan bod, namelijk van zijde, abaca silk en porselein.
Zo’n intensieve workshop brengt je een schat aan kennis en vaardigheden in verband met de verwerking van de materialen. Het resultaat is ernaar, dat beloof ik je!
Na afloop van deze cursus neem je een zelfgemaakte, bloeiende tak met zijden en porseleinen rozen mee naar huis.

Interesse? Meld je dan snel aan, want de plaatsen zijn meestal beperkt.